ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερωτηματικά για τις συνθήκες συντριβής του ουκρανικού Boeing στο Ιράν

14:33 - 08 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ερωτηματικά για τις συνθήκες συντριβής του ουκρανικού Boeing στο Ιράν
Ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες της συντριβής το Boeing 737-800 της Ukrainian International Airlines στο Ιράν προκύπτουν από τη στάση της Ουκρανίας, που αμφισβητεί τις ανακοινώσεις των Ιρανών που απέδωσαν το δυστύχημα σε μηχανική βλάβη.

 Το αεροσκάφος συνετρίβη τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν το Boeing 737-800 της Ukrainian International Airlines συνετρίβη λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Χομεϊνί». Από τη συντριβή έχασαν τη ζωή τους και οι 176 επιβαίνοντες σε αυτό.

Το Ιράν έσπευσε να αποδώσει σε μηχανική βλάβη του ενός κινητήρα την πτώση του αεροσκάφους, με την Ουκρανία, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα να αναφέρει πως ακόμη δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να μιλήσει κανείς με σιγουριά για τους λόγους που οδήγησαν στο δυστύχημα.

«Κάθε σχόλιο που έχει προηγηθεί για την αιτία της συντριβής δεν είναι επίσημη εκδοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας για τη συντριβή του Boeing, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος στις υποθέσεις που έχουν κυκλοφορήσει πριν την ανακοίνωση της επιτροπής που διερευνά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα.

crash1

Γερμανοί ειδικοί τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα Bild θεωρούν ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε εξηγώντας ότι η συντριβή του Boeing είχε πολλές ομοιότητες με άλλα περιστατικά του παρελθόντος.

Νωρίτερα η ουκρανική αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το μοιραίο αεροσκάφος είχε ελεγχθεί δύο ημέρες πριν το δυστύχημα τονίζοντας ότι ήταν «καινούργιο» αεροπλάνο που είχε παραδοθεί πριν από τρία χρόνια από την κατασκευάστρια εταιρεία.

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι δεν θα παραδώσει το «μαύρο κουτί» του κατεστραμμένου Boeing στην κατασκευάστρια εταιρεία όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Τα στοιχεία της πτήσης δείχνουν ότι, μόλις έφτασε στα 7.900 πόδια, κάτι συνέβη και κατέπεσε.

Οι νεκροί είναι:

- 82 Ιρανοί
- 63 Καναδοί
- 11 Ουκρανοί - ανάμεσά τους και το 9μελες πλήρωμα
- 10 Σουηδοί
- 4 Αφγανοί
- 3 Γερμανοί και
- 3 Βρετανοί

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 08 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.