ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε την ιρανική επίθεση εναντίον βάσεων των ΗΠΑ

16:50 - 08 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Το ΝΑΤΟ καταδίκασε την ιρανική επίθεση εναντίον βάσεων των ΗΠΑ
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση συνέστησε για ακόμη μία φορά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος καταδίκασε σήμερα Τετάρτη την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων εναντίον βάσεων στο Ιράκ όπου σταθμεύουν στρατιώτες των ΗΠΑ.

Οι εκτοξεύσεις αυτές ήταν η πρώτη στρατιωτική απάντηση της Τεχεράνης στον φόνο του σημαντικού Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί, με επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Ιράκ στις 3 Ιανουαρίου. Οι φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ ανακοίνωσαν επίσης σήμερα επιθέσεις αντιποίνων εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το ΝΑΤΟ καλεί το Ιράν να απόσχει από κάθε νέα βία», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter.

Αξιωματούχος της Συμμαχίας διαβεβαίωσε, εξάλλου, πως κανένα θύμα δεν υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της αποστολής της Συμμαχίας που έχει επιφορτιστεί με την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι λόγω των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή, το ΝΑΤΟ ανέστειλε το περασμένο Σάββατο τις επιχειρήσεις του για την εκπαίδευση του ιρακινού στρατού. Χθες, Τρίτη, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ένα μέρος του προσωπικού του που σταθμεύει εκεί θα μεταφερθεί προσωρινά στο εξωτερικό για λόγους ασφαλείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.