ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εμφανίστηκε» στη Βηρυτό ο Γκοσν και μίλησε για σκευωρία

18:34 - 08 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
«Εμφανίστηκε» στη Βηρυτό ο Γκοσν και μίλησε για σκευωρία
Ο... φυγάς πρώην CEO της Nissan, ο Κάρλος Γκοσν, "εμφανίστηκε" την Τετάρτη στη Βηρυτό και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί και έκανε λόγο για σκευωρία.

Ο Γκοσν απέδρασε στο τέλος του 2019 του νέου έτους με κινηματογραφικό τρόπο από την Ιαπωνία όπου βρισκόταν σε κατ΄οίκον περιορισμό και πλέον βρίσκεται στη Βηρυτό.

Στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε με ισχυρή φρουρά και εξαπέλυσε επίθεση κατά του δικαστικού και ποινικού συστήματος της Ιαπωνίας. Κατάγγειλε πως έχει υποστεί βία κατά την διάρκεια της κράτησής του, ενώ είπε πως οι εισαγγελείς του Τόκιο του συμπεριφέρθηκαν με τρόπο παράνομο.

«Ξαφνικά βρέθηκα με έναν πολύ άγριο τρόπο σε ένα κόσμο που δεν ήξερα», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Nissan και της Renault στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τον Νοέμβριο του 2018 όταν και για πρώτη φορά είχε συλληφθεί, κατηγορούμενος για οικονομικά εγκλήματα. «Απομονώθηκα από την οικογένειά μου, τους φίλους, το ευρύτερο περιβάλλον μου αλλά και τις εταιρείες στις οποίες ήμουν στέλεχος», είπε.  

Στη διάρκεια της συνέντευξής του ο Γκοσν δήλωσε ότι είναι θύμα σκευωρίας που έστησαν στελέχη της Nissan, αλλά και της ιαπωνικής κυβέρνησης. Κατονόμασε μάλιστα σαν βασικό ενορχηστρωτή τον Hiroto Saikawa, τον άνθρωπο που ανέλαβε το τιμόνι της Nissan αμέσως μετά την σύλληψή του και ο οποίος όμως σε σύντομο χρονικό διαστημα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση καθώς συνελήφθη να διαπράττει τις ίδιες οικονομικές παρατυπίες για τις οποίες είχε κατηγορηθεί ο Γκον.

«Μπορώ να μιλήσω για το τι συμβαίνει στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας και ποιος ήταν ο ρόλος της στην υπόθεση», είπε και συμπλήρωσε ότι «μπορώ να σας δώσω ονόματα, τα ξέρω, αλλά είμαι στο Λίβανο. Θα σεβαστώ λοιπόν τον Λίβανο και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω ή να πω κάτι που θα φέρει σε δύσκολη θέση της χώρα».

Αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης δήλωσε για μια ακόμη φορά αθώος και είπε πως «ήμουν έτοιμος να συνταξιοδοτηθώ πριν από τον Ιούνιο του 2018 ... Όμως εκείνη την εποχή έπρεπε να δουλεύψουμε για να προχωρήσει η πλήρης συγχώνευση της Renault με τη Nissan» είπε.

«Και κάπως έτσι στήθηκε μια ολόκληρη σκευωρία εναντίον μου. Η αδιανόητη δοκιμασία μου είναι το αποτέλεσμα μιας χούφτας αδίστακτων, εκδικητικών ατόμων. Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. Σε καμία δημοκρατική χώρα με αυτές τις κατηγορίες δεν προφυλακίζεσαι».

Ο Γκον βρίσκεται στο Λίβανο ασφαλής προς το παρόν, καθώς η χώρα δεν έχει υπογράψει συνθήκη έκδοσης ατόμων που κατηγορούνται για αδικήματα στην Ιαπωνία, με αξιωματούχους του Λιβάνου να δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να τον εκδώσουν.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.