ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αναφέρει η έκθεση για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους

09:46 - 09 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Τι αναφέρει η έκθεση για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ιράν δημοσιοποίησε την αρχική της έκθεση για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 176 άνθρωποι - επιβάτες και πλήρωμα της πτήσης.

«Το αεροσκάφος εμφάνισε τεχνικό πρόβλημα πριν την συντριβή», σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ενώ μάρτυρες ανέφεραν πως είχε τυλιχθεί στις φλόγες ενόσω ήταν στον αέρα.

Κατά την έκθεση «δεν υπήρξε επικοινωνία από τον πιλότο για να επισημανθεί κάποια ασυνήθιστη κατάσταση. Ο μηχανισμός ηχογράφησης στο πιλοτήριο και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσεων βρίσκονται στην κατοχή της ερευνητικής ομάδας, ενώ και οι δυο καταγραφείς έχουν ζημιές».

Οι Ιρανοί ερευνητές έχουν στείλει τις αρχικές τους πληροφορίες για το δυστύχημα στην Ουκρανία, στις ΗΠΑ, στη Σουηδία και τον Καναδά, ενώ στην έρευνα θα συμμετέχουν ουκρανοί ειδήμονες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, δήλωσε πως θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ιράν προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την συντριβή του αεροσκάφους.

Από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου τονίζεται πως συζητούνται διάφορες αιτίες για την συντριβή του αεροσκάφους, ωστόσο, απευθύνεται έκκληση «να αποφεύγονται η χειραγώγηση, οι εικασίες, οι θεωρίες συνομωσίας και οι βιαστικές εκτιμήσεις αναφορικά με το δυστύχημα».

Παράλληλα, με προεδρικό διάταγμα, η 9η Ιανουαρίου κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στην Ουκρανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 09 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.