ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

#Megxit: Μέγκαν και Χάρι γυρίζουν σελίδα- «Πληγωμένη» η Βασίλισσα

12:11 - 09 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
#Megxit: Μέγκαν και Χάρι γυρίζουν σελίδα- «Πληγωμένη» η Βασίλισσα
Η απόφαση- βόμβα του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να "απαρνηθούν" τα βασιλικά τους καθήκοντα αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στη Βρετανία, με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των sites να αναφέρουν πως η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι "σοκαρισμένη".

Όπως μεταδίδει το BBC, που έχει την είδηση ως πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του, η Βασίλισσα δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα από τους... ατίθασους νέους. Πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, γεγονός που τη στενοχώρησε ιδιαίτερα.

Η ανακοίνωση

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ανακοίνωσαν μέσω Instagram ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους αξιώματα και θα εργαστούν για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

«Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από “ανώτερα” μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπούμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και όσους οργανισμούς βρίσκονται υπό την στήριξή μας», αναφέρουν ο Χάρι και η Μέγκαν στην σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν πως η γεωγραφική ισορροπία ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα τους επιτρέψει «να μεγαλώσουν τον γιο τους με σεβασμό στη βασιλική παράδοση, μέσα στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά τους τη δυνατότητα να εστιάσουν στο επόμενο κεφάλαιο, που συμπεριλαμβάνει και την έναρξη μιας νέας φιλανθρωπικής οργάνωσης».

Η νέα φιλανθρωπική οργάνωση που σχεδιάζει το ζευγάρι, αναμένεται να έχει δράση στην Αφρική, όπως μεταδίδει το BBC.

«Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες του συναρπαστικού επόμενου βήματος εν ευθέτω χρόνω, όπως συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Μέχρι τότε, παρακαλούμε δεχτείτε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή σας υποστήριξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εδώ κολλάει και το πρωτοσέλιδο της New York Post για το Megxit. Βλέπετε το θέμα είναι πρώτη είδηση και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

Πληγωμένη η Βασίλισσα

Τα βρετανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές του παλατιού αναφέρουν πως η επίσημη αντίδραση από τα ανάκτορα είναι πως το θέμα είναι "περίπλοκο" και πρέπει να συζητηθεί.

Ανεπίσημα, πάντως, η είδηση που κυριαρχεί είναι πως η Βασίλισσα Ελισάβετ νιώθει σοκαρισμένη και πληγωμένη:

«Έκαναν τον γάμο που ήθελαν, πήραν το σπίτι που ήθελαν, το γραφείο που ήθελαν, τα λεφτά και το προσωπικό που ήθελαν, έκαναν τα ταξίδια που ήθελαν και τώρα γυρίζουν την πλάτη τους στην οικογένεια. Τι άλλο ήθελαν δηλαδή;», ανέφερε μια πηγή εντός του παλατιού στην Daily Mail, ενώ μια άλλη σχολίασε:

«Είναι εντελώς άδικο για τη βασίλισσα και δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Ηταν άσχημος τρόπος συμπεριφοράς προς το πρόσωπό της. Η οικογένεια καταλαβαίνει ότι θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό και θέλει να τους βοηθήσει. Ομως η Βασίλισσα είναι πολύ στενοχωρημένη».

Η απόφαση πάντως έχει ληφθεί και φαίνεται πως δεν αλλάζει. Οι δύο νέοι έχουν αποφασίσει να χαράξουν το δικό τους δρόμο και μένει να δούμε ποιοι θα είναι οι χειρισμοί, μετά το πρώτο σοκ και τον... αιφνιδιασμό από την ανακοίνωση της Μέγκαν και του Χάρι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.