ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχείς οι διπλωματικές επαφές Λευκωσίας-Μόσχας

13:56 - 09 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Συνεχείς οι διπλωματικές επαφές Λευκωσίας-Μόσχας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης εκτίμησε ότι η Ρωσία δεν ταυτίζεται με τις τουρκικές θέσεις στο ζήτημα της κρίσης στη Λιβύη, συμπληρώνοντας ότι οι επαφές ανάμεσα σε Λευκωσία και Μόσχα είναι συνεχείς σε διπλωματικό επίπεδο.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, αποκάλυψε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα την Κύπρο, ενώ τον Απρίλιο ή τον Μάιο ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα μετά από πρόσκληση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου, ο κ. Χριστοδουλίδης ερωτηθείς για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εξελίξεις στη Λιβύη όπου Μόσχα και Άγκυρα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ανέφερε ότι εντός της βδομάδας πραγματοποιείται έκτακτη Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης για το Ιράκ, την κρίση Ιράν-Ηνωμένων Πολιτειών και το Λιβυκό. Σύμφωνα με τον ίδιο η συζήτηση θα αφορά και τις συμφωνίες της Άγκυρας με την κυβέρνηση Σαράτζ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 09 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.