ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ-Εμπορική συμφωνία: Στις 15 Ιανουαρίου η υπογραφή της «Πρώτης Φάσης»

09:11 - 10 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Τραμπ-Εμπορική συμφωνία: Στις 15 Ιανουαρίου η υπογραφή της «Πρώτης Φάσης»
Η «Πρώτη Φάση» της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα αναμένεται να υπογραφεί στις 15 Ιανουαρίου «ή λίγο μετά», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, ο Τραμπ σε συνέντευξη, που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στο δίκτυο του ABC στο Τολέντο του Οχάιο, τόνισε πιο συγκεκριμένα: «Θα υπογράψουμε στις 15 Ιανουαρίου - νομίζω θα είναι την 15η Ιανουαρίου, ή λίγο καιρό μετά, αλλά νομίζω τη 15η Ιανουαρίου - μια μεγάλη συμφωνία με την Κίνα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε διαβεβαιώσει και τον περασμένο μήνα ότι το πρώτο σκέλος της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα για το εμπόριο, θα οριστικοποιηθεί την 15η Ιανουαρίου.

Την Πέμπτη το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Λιού Χε, θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον για να υπογράψει την προκαταρκτική συμφωνία με τις ΗΠΑ που αναμένεται να σημάνει «εκεχειρία» στον σινο-αμερικανικό εμπορικό πόλεμο. Όπως γνωστοποίησε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης θα βρίσκεται από τις 13 έως τις 15 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον.

«Θα ξεκινήσουμε αμέσως τη διαπραγμάτευση της δεύτερης φάσης» δήλωσε παράλληλα την Πέμπτη ο Τραμπ, ενώ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι θα ήθελα να περιμένω να το τελειώσω μετά τις εκλογές, διότι νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάπως καλύτερη συμφωνία, ίσως πολύ καλύτερη συμφωνία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.