ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κόντρα» Δύσης με Ρωσία και Ιράν για το ουκρανικό Boeing

18:20 - 10 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
«Κόντρα» Δύσης με Ρωσία και Ιράν για το ουκρανικό Boeing
Τα κορυφαία ΜΜΕ των ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις των πιο ισχυρών Δυτικών χωρών θεωρούν πως το ουκρανικό Boeing κατέπεσε στην Τεχεράνη έπειτα από πλήγμα που δέχθηκε από ιρανικό πύραυλο. Η κυβέρνηση του Ιράν, ωστόσο, αρνείται αυτή τη θεωρία, με τη Μόσχα να τάσσεται στο πλευρό της την Παρασκευή.

Η Μόσχα πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα παρέμβαση υπέρ του Ιράν, λέγοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι το ουκρανικό αεροσκάφος κατέπεσε επειδή το χτύπησε πύραυλος.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι σ' αυτή την φάση δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να θεωρηθεί το Ιράν υπεύθυνο για την συντριβή του Boeing.

Υπενθυμίζεται πως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, αλλά και η Μεγάλη Βρετανία μιλούν ανοιχτά για ευθύνη του Ιράν για το δυστύχημα, έστω κι αν θεωρούν πως ο πύραυλος δεν χτύπησε εσκεμμένα το αεροσκάφος.

«Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους εμπειρογνώμονες να αναλύσουν την κατάσταση και να καταλήξουν σε ορισμένα συμπεράσματα. Είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές να ξεκινήσουν κάποια παιγνίδια. Είμαι πεπεισμένος ότι σ’ αυτή την φάση δεν υπάρχουν οποιοιδήποτε λόγοι για να γίνονται τέτοιες ηχηρές δηλώσεις», απαντά η Μόσχα.

Ο... λόγος στα "μαύρα κουτιά"

Οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από τα "μαύρα κουτιά" του αεροσκάφους, η συντριβή του οποίου οδήγησε στον θάνατο 176 ανθρώπους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα εξετάσει τα δεδομένα, ας ελπίσουμε, όμως, πως θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των χωρών και των εμπειρογνωμόνων τους, ώστε να πέσει φως στην υπόθεση. Αν μη τι άλλο οι συγγενείς των θυμάτων δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.