ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Δεν με ενδιαφέρει αν θα διαπραγματευτεί το Ιράν

10:46 - 13 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Τραμπ: Δεν με ενδιαφέρει αν θα διαπραγματευτεί το Ιράν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ιράν δεχθεί να διαπραγματευθεί με την κυβέρνησή του όχι, αναφερόμενος στην εκτίμηση κορυφαίου συμβούλου του κατά τον οποίο η Ισλαμική Δημοκρατία δεν έχει άλλη επιλογή.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν δήλωσε σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox News πως η «εκστρατεία μέγιστης πίεσης» της κυβέρνησης του Τραμπ φέρνει αποτελέσματα και πρόσθεσε πως το Ιράν «ασφυκτιά» και «δεν έχει καμία άλλη επιλογή παρά να έρθει στο τραπέζι» για να διαπραγματευθεί.

Πάντως σε ανάρτησή του αργότερα χθες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Τραμπ, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Ο’ Μπράιεν, σχολίασε: «Στην πραγματικότητα, δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο το εάν θα διαπραγματευθούν. Επαφίεται αποκλειστικά σε εκείνους [σ.σ. στους ηγέτες του Ιράν] αλλά δεν πρόκειται να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και ‘μη σκοτώνετε τους διαδηλωτές σας’».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εξέφρασε την «αγανάκτησή» του για τις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον ιρακινής στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα, παρά το ότι το Ιράν τις τελευταίες ημέρες εκπέμπει μηνύματα κατευνασμού.

Πυροβολισμοί κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις

Στο μεταξύ, βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν πυροβολισμούς κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιούνταν διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, αφού το Ιράν παραδέχθηκε ότι κατέρριψε από λάθος ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Προς το παρόν δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή η αυθεντικότητα των βίντεο που αναρτήθηκαν αργά χθες Κυριακή στο Διαδίκτυο και τα οποία δείχνουν αίμα στο έδαφος και ανθρώπους που έμοιαζαν με μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας να κρατούν όπλα.

Σε άλλες αναρτήσεις φαίνονται άνδρες της υπηρεσίας αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας να χτυπούν τους διαδηλωτές με γκλομπ, την ώρα που άλλοι φωνάζουν "Μην τους χτυπάτε!".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.