ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από την απογείωση μέχρι τη συντριβή του μοιραίου Boeing (video)

12:47 - 13 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Από την απογείωση μέχρι τη συντριβή του μοιραίου Boeing (video)
Ένα συγκλονιστικό βίντεο που διαρκεί 4 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα δημιούργησαν οι New York Times για τη συντριβή του ουκρανικού Boeing στο Ιράν.

Όπως παραδέχθηκαν πια και οι αρχές του Ιράν το αεροσκάφος επλήγη, κατά λάθος, από πύραυλο, μόλις επτά λεπτά μετά την απογείωσή του.

Η ομάδα των New York Times συγκέντρωσε όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τα δεδομένα της πτήσης, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από τη στιγμή και το σημείο της συντριβής. Δημιούργησε έτσι ένα βίντεο που παρουσιάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν τραγικό θάνατο οι 176 επιβαίνοντες του αεροσκάφους.

Στον διεθνή αερολιμένα «Ιμάμ Χομεϊνί» η πτήση 752 των ουκρανικών διεθνών αερογραμμών ετοιμάζεται για απογείωση. Στις 06:12 το αεροσκάφος απογειώνεται. Ακολουθεί την προγραμματισμένη του πορεία και κατευθύνεται βορειοδυτικά ανεβαίνοντας στα 2.500 μέτρα μέσα σε τρία λεπτά.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο αναμεταδότης του αεροσκάφους εκπέμπει κανονικά σήμα, ωστόσο, γύρω στις 06:15 σταματά να λειτουργεί. Το αεροσκάφος εξακολουθεί να πετάει και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα πλήττεται από πύραυλο.

Η σύγκρουση στον αέρα έχει ως αποτέλεσμα το αεροπλάνο να τυλιχθεί στις φλόγες. Παρόλα αυτά, για λίγα λεπτά εξακολουθεί να πετάει και κάνει αναστροφή προς το αεροδρόμιο.

Γύρω στις 06:19 περαστικός καταγράφει σε βίντεο το αεροπλάνο να χάνει ύψος. Τότε φαίνεται σαν να σημειώνεται και δεύτερη έκρηξη πριν το μοιραίο Boeing καταλήξει να συντριβεί, περίπου 10 μίλια από το σημείο όπου εξέπεμψε το τελευταίο του σήμα.

Όπως υπενθυμίζεται στον επίλογο του βίντεο, έπειτα από πολλές μέρες άρνησης το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη λέγοντας πως επρόκειτο για «ανθρώπινο λάθος» και μια απόφαση που ελήφθη εν μέσω έντασης.
 
Δείτε το video

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.