ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιβύη: «Όχι» Σάρατζ σε συνάντηση με τον Χάφταρ

17:52 - 13 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Λιβύη: «Όχι» Σάρατζ σε συνάντηση με τον Χάφταρ
Ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης Φάγεζ Σαράτζ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χάφταρ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS από το Κάιρο, επικαλούμενο δήλωση του προέδρου του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Λιβύης Χάλεντ αλ Μίσρι.

«Αρνηθήκαμε να συναντηθούμε με τον Χάφταρ, οι συνομιλίες στη Μόσχα διεξάγονται με τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Τουρκίας» , φέρεται να δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya ο Χάλεντ Αλ Μίσρι.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα, όπως γνωστοποίησε κορυφαίος Λίβυος αξιωματούχος.

Η συμφωνία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της Τουρκίας και της Ρωσίας και τέθηκε σε ισχύ από την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στη Λιβύη, έπειτα από εννέα και πλέον μήνες φονικών μαχών προ των πυλών της πρωτεύουσας Τρίπολης, εν μέσω ολοένα εντεινόμενων ανησυχιών περί διεθνοποίησης της σύρραξης.

Η Κομισιόν από την πλευρά της καλωσόρισε μια εκεχειρία στη Λιβύη, ωστόσο, προειδοποίησε ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να ηγηθούν της διαδικασίας για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:59 - 13 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.