ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πομπέο: Συνεργασία με το Ιράκ για τη θέση των στρατευμάτων

22:09 - 13 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Πομπέο: Συνεργασία με το Ιράκ για τη θέση των στρατευμάτων
Οι ΗΠΑ αναμένεται να συνεργασθούν με τους ηγέτες του Ιράκ, ώστε να καταλήξουν στο «κατάλληλο σημείο» για την ανάπτυξη των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα, τόνισε σε δηλώσεις του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, έπειτα από αίτημα της Βαγδάτης της προηγούμενη εβδομάδα για απόσυρσή τους.

«Το ποια θα είναι η θέση των δυνάμεών μας στο Ιράκ θα το συζητήσουμε με τους εκλεγμένους ηγέτες του Ιράκ», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Χούβερ στην Καλιφόρνια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν καταστήσει σαφές την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αποσύρουν στρατεύματα από το Ιράκ, παρά το αίτημα από την ηγεσία της χώρας για διαδικασία απόσυρσής τους.

Το ερώτημα της παρουσίας των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ έχει ευρύτερες προεκτάσεις για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνει το Reuters.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή επτά όλμοι έπεσαν στο Ιράκ, πλήττοντας την αεροπορική βάση «Μπάλαντ», όπου σταθμεύουν δυνάμεις του αμερικανικού στρατού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.