ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ:Αφαίρεσαν την Κίνα από τη «μαύρη λίστα» για χειραγώγηση νομίσματος

09:07 - 14 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ:Αφαίρεσαν την Κίνα από τη «μαύρη λίστα» για χειραγώγηση νομίσματος
Στη δημοσιότητα έδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την εξαμηνιαία έκθεσή του για νομισματικά θέματα. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ουάσινγκτον αφαίρεσε την Κίνα από τον κατάλογο των κρατών, που κατηγορεί ότι χειραγωγούν τα νομίσματά τους

Η κίνηση καταγράφηκε καθώς, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κινεζική αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου αφίχθη στην Ουάσινγκτον ενόψει της υπογραφής, αύριο Τετάρτη, της προκαταρκτικής διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο, έπειτα από 18 μήνες ανταλλαγών ομοβροντιών επιπρόσθετων δασμών, του εμπορικού πολέμου που επιβράδυνε την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Στην έκθεση του υπουργείου, οι υπηρεσίες του Στίβεν Μνούτσιν διαπιστώνουν ότι η Κίνα «δεσμεύθηκε να απόσχει από ανταγωνιστικές υποτιμήσεις» του γιούαν και δέχθηκε να δημοσιοποιεί δεδομένα για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα συναλλαγματικά αποθεματικά της στο πλαίσιο της λεγόμενης «Φάσης 1», της προκαταρκτικής διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Η εξαμηνιαία έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για τις «μακροοικονομικές και συναλλαγματικές πολιτικές των μειζόνων εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ» επιδόθηκε στο Κογκρέσο τη Δευτέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.