ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανικό Boeing: Σε συλλήψεις προχώρησε η Τεχεράνη- Τι λένε Ροχανί-Τριντό

10:45 - 14 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Στη σύλληψη «ορισμένων ανθρώπων» για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην κατάρριψη του ουκρανικού Boeing 737-800 λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης προχώρησαν οι ιρανικές αρχές, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γκολαμχουσείν Εσμαϊλί.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί διαμήνυσε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ότι «η Τεχεράνη θα τιμωρήσει όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για την κατά λάθος κατάρριψη του αεροσκάφους που προκάλεσε το θάνατο των 176 επιβαινόντων» και τόνισε ότι «το τραγικό αυτό περιστατικό θα διερευνηθεί εξονυχιστικά».

«Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος... ένα άτομο δεν μπορεί να είναι μόνο υπεύθυνο για την συντριβή» πρόσθεσε ο Ροχανί, ο οποίος χαρακτήρισε ως «ένα πρώτο καλό βήμα» την παραδοχή του «λάθους» των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Ο Ροχανί συνέχισε ότι «Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί», προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του «είναι υπόλογη στους Ιρανούς και τα άλλα κράτη που έχασαν πολίτες τους σε αυτό τη συντριβή».

Από την πλευρά του, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε τη Δευτέρα ότι «τα θύματα του ουκρανικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε στο Ιράν θα ζούσαν, αν δεν υπήρχαν εντάσεις στην περιοχή», σύμφωνα με συνέντευξη του στο Global News TV.

«Νομίζω πως, αν δεν υπήρχαν εντάσεις, αν δεν υπήρχε κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, αυτοί οι Καναδοί θα ήταν τώρα στα σπίτια τους, με τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Τριντό.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των 176 θυμάτων από την κατάρρευση του ουκρανικού αεροσκάφους ήταν και 57 Καναδοί.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.