ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Η απόφαση Χάφταρ δείχνει ποιος θέλει πόλεμο

12:34 - 14 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Τσαβούσογλου: Η απόφαση Χάφταρ δείχνει ποιος θέλει πόλεμο
Στον διοικητή του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ, επιρρίπτει όλες τις ευθύνες για το ναυάγιο στις προσπάθειες για εκεχειρία στη Λιβύη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η απόφαση του Χαλίφα Χάφταρ να μην υπογράψει την συμφωνία εκεχειρίας με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης δείχνει ποιος θέλει πόλεμο και ποιος θέλει ειρήνη στην χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον απόηχο των διαπραγματεύσεων.

Ο Χαλίφα Χάφταρ, ο διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, αναχώρησε από την Μόσχα χωρίς να υπογράψει την συμφωνία εκεχειρίας που συντάχθηκε κατά την διάρκεια των συνομιλιών στην ρωσική πρωτεύουσα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ήρθε σε ρήξη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα και σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε για να διασφαλίσει μία εκεχειρία, προσθέτοντας ότι, εάν ο Χάφταρ συνεχίσει να ενεργεί με τον τρόπο αυτόν, η σύνοδος κορυφής για την Λιβύη που σχεδιάζεται να διεξαχθεί στο Βερολίνο την Κυριακή δεν θα έχει νόημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.