ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Αντικατάσταση της ιρανικής πυρηνικής συμφωνίας με νέα συμφωνία Τραμπ

12:51 - 14 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αντικαταστήσει την ιρανική πυρηνική συμφωνία με τη δική του νέα συμφωνία για να διασφαλιστεί ότι η ισλαμική δημοκρατία «δεν θα αποκτήσει ατομικά όπλα».

«Εάν πρόκειται να απαλλαγούμε από αυτή, ας την αντικαταστήσουμε και ας την αντικαταστήσουμε με τη συμφωνία του Τραμπ», δήλωσε ο Τζόνσον αναφορικά με τη συμφωνία του 2015 με την Τεχεράνη που αφορά στον έλεγχο των πυρηνικών της όπλων και πρόσθεσε ότι «Αυτό θα ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος για να υπάρξει πρόοδος»,

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι εξαιρετικός στο να συνάπτει συμφωνίες, όπως λέει ο ίδιος. Ας εργαστούμε μαζί για να αντικαταστήσουμε το ΚΟΣΔ και να έχουμε αντ’ αυτού τη συμφωνία του Τραμπ», δήλωσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στο BBC.

Βάσει της συμφωνίας που συνήφθη το 2015, γνωστή ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ/JCPOA), το Ιράν συμφώνησε με την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.