ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσκληση υποψηφίων για το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Václav Havel

13:27 - 15 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Πρόσκληση υποψηφίων για το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Václav Havel
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Vaclav Havel και το Ίδρυμα Charta 77, εξέδωσε σήμερα πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Václav Havel για το 2020.

Το βραβείο, που καθιερώθηκε το 2013, αποσκοπεί να ανταμείψει την εξαιρετική δράση της κοινωνίας των πολιτών, για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμβάλλει στην βελτίωση της της κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιας συγκεκριμένης ομάδας, να έχουν συμβάλει στην αποκάλυψη συστηματικών παραβιάσεων μεγάλης κλίμακας ή να έχουν κινητοποιήσει με επιτυχία την κοινή γνώμη ή τη διεθνή κοινότητα.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 30η Απριλίου 2020.

Οι υποψηφιότητες πρέπει να αποσταλούν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ακόλουθη διεύθυνση: [email protected], χρησιμοποιώντας το έντυπο που διατίθεται στην ιστοσελίδα του βραβείου. Θα πρέπει να υπογράφονται από τουλάχιστον πέντε χορηγούς και να υποβάλλονται είτε στα αγγλικά είτε στα γαλλικά. Το βραβείο, το οποίο θα απονεμηθεί στις 12 Οκτωβρίου 2020 στο Στρασβούργο, περιλαμβάνει ένα ποσό 60.000 ευρώ, ένα τρόπαιο και ένα δίπλωμα.

Από το 2013, έχουν  βραβευθεί με το Βραβείο, οι Ales Bialiatski (Λευκορωσία),  Anar Mammadli (Αζερμπαϊτζάν), Ludmilla Alexeeva (Ρωσική Ομοσπονδία),  Nadia Murad (Ιράκ),  Murat Arslan (Τουρκία) και Oyub Titiev (Ρωσική Ομοσπονδία).

Πέρυσι, το βραβείο απονεμήθηκε από κοινού στον φυλακισμένο διανοούμενο Uyghur Ilham Tohti από την Κίνα και την Πρωτοβουλία Νέων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (YIHR), η οποία συγκεντρώνει νέους από όλη την περιοχή των Βαλκανίων για να προωθήσει τη συμφιλίωση.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.