ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Μεντβέντεφ

16:46 - 15 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ρωσία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Μεντβέντεφ
Την παραίτησή του υπέβαλε στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Η παραίτηση έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την παραδοσιακή ετήσια ομιλία του Πούτιν προς τους Ρώσους, κατά την οποία ο πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές.

Μία από αυτές είναι η τροποποίηση ώστε το κοινοβούλιο να μπορεί να προτείνει πρωθυπουργούς και υπουργικό συμβούλιο, κάτι που μέχρι πρότινος ήταν αρμοδιότητα του προέδρου της χώρας.

Σε δημόσια ανακοίνωσή του, ο Μεντβέντεφ - μεταξύ άλλων - επεσήμανε ότι η ομιλία του Πούτιν προλείανε μια σειρά «θεμελιωδών αλλαγών» στο ρωσικό Σύνταγμα. Οι αλλαγές, όπως έσπευσε να προσθέσει, θα εφαρμοστούν στην «εκτελεστική εξουσία, τη νομοθετική εξουσία, καθώς και στη δικαστική εξουσία».

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μεντβέντεφ για τις υπηρεσίες του, αλλά σημείωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο απέτυχε να διεκπεραιώσει όλους τους στόχους τους οποίος είχε αναλάβει. Παράλληλα, μεταδίδεται ότι ο Πούτιν σχεδιάζει να ορίσει τον Μεντβέντεφ αναπληρωτή πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, μάλιστα, έχει ήδη συμφωνήσει να αναλάβει αυτή τη νέα θέση.

Ο Πούτιν ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι να συγκροτηθεί ένα νέο σχήμα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:04 - 15 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.