ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: «Πράσινο φως» από το κυβερνών κόμμα για Μισούστιν

10:12 - 16 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ρωσία: «Πράσινο φως» από το κυβερνών κόμμα για Μισούστιν
Εγκρίθηκε ομόφωνα από το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία η υποψηφιότητα του Μιχαήλ Μισούστιν για το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ρωσίας.

Την Τετάρτη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τον Μισούστιν για τη θέση του πρωθυπουργού. Καθώς ο Μιχαήλ Μισούστιν αποδέχτηκε την πρόταση Πούτιν, η υποψηφιότητά του θα συζητηθεί σήμερα στην Κρατική Δούμα.

Πριν τη συνεδρίαση στη Δούμα, ο Μισούστιν αναμένεται να συναντηθεί με όλες τις πτέρυγες της ρωσικής κάτω Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανακοίνωσε χτες την παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης, μετά την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Μετά το διάγγελμα παραίτησης, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μεντβέντεφ για τη δουλειά που έκανε και κάλεσε τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν. Δεν δούλεψαν όλα, αλλά ποτέ δεν δουλεύουν όλα. Ελπίζω να σας δω σύντομα. Θα σας συναντήσω τον καθένα ξεχωριστά. Σας ζητών να συνεχίσετε να εκπληρώνεται τα καθήκοντά σας έως ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Πούτιν.

Το προφίλ του Μιχαήλ Μισούστιν

Ο Μιχαήλ Μισούστιν διατηρούσε μέχρι σήμερα τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας.

Γεννήθηκε το 1966 στη Μόσχα και ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 στην Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία της Ρωσίας, στον οργανισμό που έγινε επικεφαλής.

Το 2008, ο Μισούστιν είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση και πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια ως πρόεδρος της UFG που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία και σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Το 2010, επέστρεψε στο Δημόσιο ως επικεφαλής πλέον της Φορολογικής Υπηρεσίας.

Υπό την ηγεσία του, η δημόσια Αρχή κατόρθωσε να ενισχύσει τις σχέσεις με τους φορολογούμενους και τον ίδιο να δεσμεύεται στη περαιτέρω βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.