ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Ακόμα περιμένει το αμερικανικό «Plan B» για τα 5G

16:54 - 17 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Ακόμα περιμένει το αμερικανικό «Plan B» για τα 5G
Όλο και αυξάνεται η δυσαρέσκεια της βρετανικής κυβέρνησης για την αδυναμία της Ουάσιγκτον να παρουσιάσει ένα «Plan B» που θα δώσει τη δυνατότητα στη Βρετανία να αξιοποιήσει τα δίκτυα 5G χωρίς τη «βοήθεια» της Huawei.

Ειδικότερα, αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης παραπονιούνται, σύμφωνα με την «Guardian», ότι παρά την έντονη άσκηση πιέσεων από την κυβέρνηση Τραμπ εναντίον του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών, η Ουάσιγκτον δεν μπόρεσε να προτείνει βιώσιμη εναλλακτική τεχνολογία σε αντίστοιχη τιμή.

«Το θέμα είναι ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν plan B», ανέφερε πηγή της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία πρόσθεσε ότι «Όταν πιέζονται για το αν οι ΗΠΑ μπορούν να προτείνουν μια τεχνολογική εναλλακτική λύση, η απάντηση είναι ότι δεν έχουν».

Την περασμένη Δευτέρα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης παρουσίασαν στη βρετανική κυβέρνηση νέα στοιχεία για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση του εξοπλισμού της Huawei.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση τις επόμενες εβδομάδες, γνωστοποιώντας μέσα στην εβδομάδα ότι «δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Βρετανίας αναβαθμίζοντας το δίκτυο επικοινωνιών 5G». Ο Τζόνσον έστειλε και το δικό του μήνυμα στις ΗΠΑ λέγοντας ότι «όσοι αντιτίθενται στη χρήση εξοπλισμού της κινεζικής Huawei στα νέα δίκτυα 5G θα πρέπει να έχουν κάποια “εναλλακτική” τεχνολογία να παρουσιάσουν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.