ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Οντσαρούκ

21:35 - 17 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Οντσαρούκ
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε την παραίτηση του πρωθυπουργού, Ολέξι Οντσαρούκ, επιλέγοντας να του δώσει μία ακόμη ευκαιρία.

Ο πρωθυπουργός Οντσαρούκ υπέβαλε την παραίτησή του, καθώς διέρρευσε στο Διαδίκτυο ηχογραφημένη συνομιλία, στην οποία ο άνδρας με τον οποίο συναντάται επικρίνει τον πρόεδρο. Ο Ζελένκσι επεσήμανε ότι θα εξετάσει την επιστολή του Οντσαρούκ.

Οι εικασίες για το μέλλον του Οντσαρούκ είχαν αυξηθεί αυτή την εβδομάδα αφού αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο η συνομιλία ενός άνδρα, ο οποίος καταγγέλλει την απουσία γνώσεων του Ζελένσκι σε οικονομικά θέματα, στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ουκρανό πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας τον Δεκέμβριο.

Ο Οντσαρούκ κατήγγειλε σήμερα ότι η ηχογράφηση είναι αλλοιωμένη και ότι αποτελείται από διάφορα αποσπάσματα δηλώσεών του στη διάρκεια κυβερνητικών συναντήσεων. «Το περιεχόμενό της είναι αλλοιωμένο προκειμένου να δίνει την εντύπωση ότι η ομάδα μου κι εγώ δεν σεβόμαστε τον πρόεδρο, που είναι ο πολιτικός μας ηγέτης», τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ζελένσκι, καλό θα ήταν αυτή την εποχή να μην υπάρχει πολιτική αστάθεια στην Ουκρανία, εξ ου και η απόφασή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.