ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Κίνδυνος επανεμφάνισης τρομοκρατικών οργανώσεων αν πέσει ο Σάρατζ

16:49 - 18 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Κίνδυνος επανεμφάνισης τρομοκρατικών οργανώσεων αν πέσει ο Σάρατζ
Σκληρό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για το ταξίδι στη Γερμανία, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν εξαπέλυσε νέα δριμεία επίθεση κατά του επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, αυτή τη φορά ωστόσο χωρίς να τον κατονομάζει.

Ο Τούρκος πρόεδρος ουσιαστικά απείλησε την Ευρώπη πως αν δεν στηρίξει τον πρωθυπουργό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, τότε θα έχει σημαντικά προβλήματα, δείχνοντας μεταναστευτικό και τρομοκρατία.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε πως ο δρόμος για την ειρήνη στη Λιβύη περνάει μέσα από την Τουρκία. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, η χώρα του θα εκπαιδεύσει τις δυνάμεις ασφαλείας τη Λιβύης για να τις βοηθήσει να πολεμήσουν την τρομοκρατία και το εμπόριο ανθρώπων. Στρέφοντας τα βέλη του προς την Ευρώπη προειδοποίησε ότι θα αντιμετωπίσει νέα προβλήματα και απειλές «αν η καταρρεύσει η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης».

«Τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο ISIS και η Αλ Κάιντα, που χάνουν στρατιωτικά σε Συρία και Ιράκ, θα βρουν γόνιμο έδαφος για να επιστρέψουν» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Η Ε.Ε. πρέπει να δείξει στον κόσμο ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη διεθνή αρένα».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Ερντογάν έστειλε στρατεύματα στη Λιβύη, τονίζοντας πως ο τουρκικός στρατός πηγαίνει εκεί«προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης της Τρίπολης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.