ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινή δέσμευση Τζόνσον - Μακρόν στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

19:11 - 19 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Την δέσμευσή τους στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν επανέλαβαν σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς συμφώνησαν ότι χρειάζεται η εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου πλαισίου.

«Στο θέμα του Ιράν, οι ηγέτες επανέλαβαν την δέσμευσή τους στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), αναγνωρίζοντας όμως παράλληλα την ανάγκη καθορισμού ενός μακροπρόθεσμου πλαισίου προκειμένου να παρεμποδισθεί το Ιράν από την απόκτηση πυρηνικού όπλου», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ μετά την συνάντηση των Τζόνσον και Μακρόν, στο περιθώριο της διάσκεψης για τη Λιβύη που διεξάγεται στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού πρόσθεσε ότι Τζόνσον και Μακρόν «συμφώνησαν στη σημασία της αποκλιμάκωσης και της συνεργασίας με διεθνείς εταίρους για να βρεθεί μια διπλωματική οδός μέσα από τις σημερινές εντάσεις».

Τζόνσον: Μπορεί να στείλουμε παρατηρητές στη Λιβύη

Η Βρετανία θα μπορούσε να στείλει «ανθρώπους και ειδικούς» για να επιτηρούν τον σεβασμό μιας ενδεχόμενης κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης του Βερολίνου για την ειρήνευση της Λιβύης.

Κατά την άφιξή του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News πως είναι καιρός οι «εξωτερικοί μεσολαβητές» να σταματήσουν να επεμβαίνουν σ' αυτόν τον πόλεμο.

«Οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων δεν τελειώνουν παρά μόνο όταν αυτές οι εξωτερικές δυνάμεις αποφασίσουν πως θέλουν να τους βάλουν τέλος», δήλωσε ο συντηρητικός Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας πως θέλει «μια ειρηνευτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», διότι «ο λιβυκός λαός έχει υποφέρει αρκετά».

Μακρόν: «Στοπ» στην αποστολή φιλότουρκων Σύρων μαχητών στη Λιβύη

Να σταματήσει η αποστολή από την Τουρκία Σύρων μαχητών στην Τρίπολη για να υποστηρίξουν την τοπική κυβέρνηση ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Οφείλω να σας εκφράσω τη ζωηρή ανησυχία που μου εμπνέει η άφιξη Σύρων και ξένων μαχητών στην πόλη της Τρίπολης, αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Μακρόν, σύμφωνα με το κείμενο της παρέμβασής του και ενώ η Άγκυρα κατηγορείται πως έχει στείλει στην πρωτεύουσα της Λιβύης μερικές εκατοντάδες Σύρους μαχητές.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.