ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eκεχειρία Τραμπ-Μακρόν στη διαμάχη φορολόγησης ψηφιακών υπηρεσιών

23:59 - 20 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Eκεχειρία Τραμπ-Μακρόν στη διαμάχη φορολόγησης ψηφιακών υπηρεσιών
Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονται εδώ και καιρό σε διαμάχη για τον φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες, ωστόσο, τη Δευτέρα άρχισε να διαφαίνεται διάθεση συνεννόησης.

Όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική Προεδρία, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε μία «εξαιρετική συζήτηση» τη Δευτέρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τον φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως Γαλλία και ΗΠΑ θα συνεργαστούν για την αποτροπή ενός ενδεχόμενου δασμολογικού πολέμου.

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει δασμούς σε γαλλικά προϊόντα, μετά την απόφαση της Γαλλίας να φορολογήσει τα κέρδη των μεγάλων διαδικτυακών εταιρειών (Google, Amazon, Facebook, Apple.) για τις υπηρεσίες που παρέχουν σε γαλλικό έδαφος. Για την ώρα, πάντως, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί...

Σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να παρατείνουν έως το τέλος του έτους τις διαπραγματεύσεις στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τη γαλλική νομοθεσία επιβολής φορολογίας στις αμερικανικές εταιρείες κολοσσούς του τεχνολογικού τομέα.

Αποτρέπεται έτσι η απειλή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος γαλλικών προϊόντων, με τους Μακρόν και Τραμπ να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για το θέμα και στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός που ξεκινά την Τρίτη 21 Ιανουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.