ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει αυλαία το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

08:39 - 21 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ανοίγει αυλαία το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός
Tο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας ανοίγει σήμερα, Τρίτη 21 Ιανουαρίου τις πόρτες του σε ηγέτες, αξιωματούχους και επιχειρηματίες από όλο τον πλανήτη.

Από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου, top leaders από κάθε γωνιά του πλανήτη θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν κορυφαία ζητήματα. Οικονομικά, πολιτικά, αλλά και γεωπολιτικά. Βλέπετε τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά, με τις ΗΠΑ βέβαια να πρωταγωνιστούν. ΗΠΑ-Κίνα (εμπορική συμφωνία), ΗΠΑ-Ιράν (δολοφονία Σουλεϊμανί), ΗΠΑ-Γαλλία (φόροι σε τεχνολογικές επιχειρήσεις), ΗΠΑ-ΕΕ (αναμένεται συνάντηση Τραμπ με Φον ντερ Λάιεν).

Εκτός των παραπάνω, που αποτελούν την… ανεπίσημη ατζέντα του Φόρουμ, οι θεματικές που ξεχωρίζουν τιτλοφορούνται ως εξής:

 «Πιο δίκαιες οικονομίες», «Καλύτερες επιχειρήσεις», «Υγιές μέλλον», «Το μέλλον της εργασίας», «Τεχνολογία για καλό σκοπό», «Πέρα από τα γεωπολιτικά» και «Πώς να σώσουμε τον πλανήτη».

Οι παρουσίες και οι ηχηρές απουσίες

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για την άφιξή του. Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin και ο υπουργός Εμπορίου Wilbor Ross θα μεταβούν στην Ελβετία.

Σημειώνεται ότι πέρσι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ακυρώσει το ταξίδι του την τελευταία στιγμή εξαιτίας του shutdown, που είχε παραλύσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Αντίθετα, την απόφαση να μην παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός έλαβε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μάλιστα δε θα στείλει και κάποιον από τους υπουργούς του.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Ζαβάντ Ζαρίφ ακύρωσε τελευταία στιγμή τη μετάβασή του στο Νταβός. 

Παρών και ο Μητσοτάκης                                      

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα παρευρεθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας επαφές με εκπροσώπους επενδυτών και σημαντικών εταιρειών παγκοσμίως. Στόχος του είναι ασφαλώς η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά και η προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων στη χώρα για τη δημιουργία περισσότερων και ποιοτικότερων θέσεων εργασίας.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.