ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρχεται η συνεδρίασις της δίκης Τραμπ: Let the show begin…

08:59 - 21 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Άρχεται η συνεδρίασις της δίκης Τραμπ: Let the show begin…
Η τρίτη στην Ιστορία των ΗΠΑ δίκη Αμερικανού Προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης ξεκινά την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου (στις 20.00 ώρα Ελλάδας).

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βρίσκονται σε θέσεις μάχης για τα… μάτια του Ντόναλντ Τραμπ και των εκλογών που έρχονται φυσικά, τον Νοέμβριο.

Αυτός είναι, άλλωστε, ο βασικός λόγος της παραπομπής Τραμπ από τη στιγμή που θεωρείται δεδομένη η αθώωσή του. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία (53 από τους 100) και ο Τραμπ δεν… κινδυνεύει.

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί εκτιμούν πως θα πλήξουν τόσο τον Τραμπ, όσο και το κόμμα των Ρεπουμπλικανών  με τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν και αυτό θα είναι χρήσιμο στη μάχη της κάλπης.

Το κατηγορητήριο                            

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μόλις ο τρίτος στην ιστορία της χώρας που παραπέμπεται σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης. Κατηγορείται πως καταχράστηκε την εξουσία που του έχει παραχωρηθεί αρνούμενος να δώσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 391 εκατ. δολαρίων αν προηγουμένως ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν ανακοίνωνε δημοσίως ότι άρχισε έρευνα κατά του γιου τού Τζο Μπάιντεν, αντιπροέδρου του Ομπάμα και εκ των βασικών δυνητικών αντιπάλων του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η δεύτερη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Τραμπ είναι ότι παρεμπόδισε την έρευνα του Κογκρέσου επί του θέματος. Ο εξελίξεις των δύο τελευταίων ημερών δεν ήταν θετικές για τον Τραμπ.

Δίκη…σόου

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Τζον Ρόμπερτς, είναι αυτός που θα συντονίσει τη δίκη και έχει ήδη ορκίσει τους 100 γερουσιαστές, που θα είναι οι δικαστές. Οι ορκισμένοι γερουσιαστές με τη σειρά τους έχουν ορίσει τους κανόνες υπό τους οποίους θα διεξαχθεί η δίκη.  

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει τη δίκη ως «φάρσα των Δημοκρατικών» με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν στις εκλογές του 2020 και πιστεύει πως η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 4 Φεβρουαρίου.

Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν πως στο διάστημα αυτό θα εκθέσουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και θα του κάνουν ζημιά, ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου. Να δούμε ποιος θα κερδίσει τελικά τις εντυπώσεις. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Συνεπώς, let the show begin…       

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 23:48 - 20 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.