ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Δε θα καταργηθούν όλοι οι δασμοί στην Κίνα

13:53 - 21 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Δε θα καταργηθούν όλοι οι δασμοί στην Κίνα
Την άποψη ότι οι δασμοί που έχουν επιβληθεί στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων ενδεχομένως να μην καταργηθούν στη δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, επανέλαβε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το κείμενο της πρώτης φάσης της συμφωνίας, η Κίνα δεσμεύεται ότι θα αγοράσει επιπλέον αμερικανικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επόμενη διετία. Αυτές οι επιπρόσθετες αγορές βασίζονται στο επίπεδο των κινεζικών εισαγωγών του 2017, δηλαδή πριν ξεκινήσει ο εμπορικός πόλεμος. Βασικός στόχος είναι να μειωθεί το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα, που ήταν μια από τις βασικές απαιτήσεις των ΗΠΑ. Αναλυτικά, η Κίνα θα δαπανήσει 77,7 δισ. δολάρια για πρόσθετες αγορές από τον κατασκευαστικό τομέα, 52,4 δισ. δολάρια στον τομέα της ενέργειας, 37,9 δισ. στις υπηρεσίες και 32 δισ. σε προϊόντα του αγροτικού τομέα.

Μιλώντας στη Wall Street Journal, ο Mnuchin επεσήμανε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν πολλές υποσυμφωνίες για τη δεύτερη φάση.

Παράλληλα, ο Mnuchin προειδοποίησε με δασμούς την Ιταλία και τη Βρετανία σε περίπτωση που επιβάλλουν φόρους σε εταιρείες όπως η Google και η Facebook.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.