ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώθηκαν οι αιτήσεις για χορήγηση δανείων από επιχειρήσεις της Ευρωζώνης

15:04 - 21 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Μειώθηκαν οι αιτήσεις για χορήγηση δανείων από επιχειρήσεις της Ευρωζώνης
Για πρώτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια κατεγράφη μείωση στις αιτήσεις για την χορήγηση δανείων από τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, παρόλο που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει μειώσει ακόμα περισσότερο το κόστος δανεισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΚΤ σημειώνει στην τριμηνιαία έκθεσή της για τον δανεισμό των τραπεζών ότι «η καθαρή ζήτηση για δάνεια προς τις επιχειρήσεις κατέγραψε πτώση στο τέταρτο τρίμηνο για πρώτη φορά από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, και ενώ οι τράπεζες ανέμεναν ότι θα παραμείνει σταθερή».

«Η καθαρή ζήτηση για δάνεια προς επιχειρήσεις υποχώρησε στο δ’ τρίμηνο του 2019, για πρώτη φορά από το δ’ τρίμηνο του 2013, μολονότι οι τράπεζες ανέμεναν να παραμείνει γενικά σταθερή», σημειώνει η ΕΚΤ στην τριμηνιαία έκθεσή της σχετικά με την πορεία του τραπεζικού δανεισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, η ζήτηση για δάνεια από νοικοκυριά της Ευρωζώνη αυξήθηκε περαιτέρω στο τέταρτο τρίμηνο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στα χαμηλά επίπεδα επιτοκίων και τις ευνοϊκές προοπτικές της αγοράς στέγης.

Αύξηση και της ζήτησης για καταναλωτική πίστη καταδεικνύει τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και της αύξησης των δαπανών σε διαρκή αγαθά.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 21 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.