ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιος συναγερμός για τον νέο κοροναϊό-«Τρέχει» να προλάβει ο ΠΟΥ

15:09 - 21 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Παγκόσμιος συναγερμός για τον νέο κοροναϊό-«Τρέχει» να προλάβει ο ΠΟΥ
Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα και δημιουργεί έντονα ανησυχία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκειμένου να δει πώς θα δράσει σε περίπτωση που ο ιός εξαπλωθεί παγκοσμίως.

Άλλωστε, τα συμπτώματα πλέον δεν περιορίζονται μόνο στην Κίνα, αλλά έχουν διαπιστωθεί και σε άλλες ασιατικές χώρες. Το Πεκίνο επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ Νότια Κορέα και Ταϊλάνδη έχουν ανακοινώσει την ύπαρξη κρουσμάτων στο έδαφός τους. Φιλιππίνες και Αυστραλία εξετάζουν πιθανά κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τετάρτη για να αποφασίσει αν θα κηρύξει «κρίση δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ανησυχία και για την Ευρώπη

Ανησυχία υπάρχει ασφαλώς και στην Ευρώπη που αναζητεί λύσεις ώστε να προστατεύσει τους πολίτες από τους ιούς. Πόλεις "υψηλού κινδύνου" θεωρούνται οι Άμστερνταμ, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ζυρίχη, Λονδίνο, που έχουν πτήσεις προς την πόλη Γιουχάν.

Πάντως, η πιθανότητα «εισαγωγής» του κοροναϊού στην ΕΕ προς το παρόν θεωρείται χαμηλή από το ECDC.

Στην Ελλάδα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενόψει της σύσκεψης που θα γίνει στον Παγκόσμιο Οργανσιμό Υγείας στη Γενεύη για το θέμα.

Ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση ακολουθώντας τα μέτρα που ισχύουν και στις υπόλοιπες χώρες.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.