ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μονομαχία» ανάμεσα σε Τραμπ και Γκρέτα στο Νταβός

18:37 - 21 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
«Μονομαχία» ανάμεσα σε Τραμπ και Γκρέτα στο Νταβός
Η πολυαναμενόμενη... μονομαχία του Ντόλαλντ Τραμπ με την Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον στην πρώτη ημέρα λειτουργιών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η νεαρή ακτιβίστρια δεν είχαν βέβαια κάποιο τετ α τετ, ωστόσο, μέσα από τις ομιλίες τους υπήρξε ένας άκρως ενδιαφέρον "διάλογος".

Ο Τραμπ βέβαια, στην ομιλία που πραγματοποίησε την Τρίτη αναφέρθηκε ελάχιστα στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, με την οικονομία να κυριαρχεί στις δηλώσεις του, στις οποίες φυσικά... αποθέωσε τον εαυτό του.

Για το,Κλίμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αρκέστηκε να πει ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε μια υφιστάμενη πρωτοβουλία δενδροφύτευσης!

Παράλληλα, επιτέθηκε στην Γκρέτα, χωρίς να την κατονομάσει. Αποκάλεσε συνολικά τους ακτιβιστές για το κλίμα «απαισιόδοξους» και «κληρονόμους των ανόητων μελλοντολόγων του χθες».

Γκρέτα: Μία δενδροφύτευση δεν είναι αρκετή

Όπως είναι φυσικό, η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν έχασε την ευκαιρία να επισημάνει την έλλειψη δράσεων για το Κλίμα, σημειώνοντας πως ασφαλώς "μία δενδροφύτευση" δεν είναι αρκετή... καρφώνοντας τον Τραμπ.

«Το σπίτι μας εξακολουθεί να καίγεται και η αρδάνει αναζωπυρώνει τις φλόγες», είπε ακόμα η Τούνμπεργκ, επαναλαμβάνοντας μια φράση που είχε πει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πέρυσι.

Νωρίτερα η Τούνμπεργκ κάλεσε τους ηγέτες του κόσμου να ακούσουν τους νεαρούς ακτιβιστές, οι οποίοι τους ακολούθησαν στο Νταβός φέτος.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 18:43 - 21 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.