ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιρανός βουλευτής επικηρύσσει τον Τραμπ για τρία εκατ. δολάρια

18:43 - 21 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ιρανός βουλευτής επικηρύσσει τον Τραμπ για τρία εκατ. δολάρια
Ιρανός βουλευτής ανακοίνωσε αμοιβή τριών εκατομμυρίων δολαρίων σε «όποιον σκοτώσει τον Τραμπ», μετέδωσε ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

«Εκ μέρους του λαού της επαρχίας Κερμάν, θα καταβάλουμε τρία εκατομμύρια δολάρια μετρητά ως αμοιβή σε όποιον σκοτώσει τον Τραμπ», δήλωσε σε κοινοβουλευτικούς ο Αχμάντ Χαμζέχ, σύμφωνα με το ISNA.

Δεν είπε αν αυτή είναι μια απόφαση που έλαβαν οι ιερωμένοι ηγέτες του Ιράν προκειμένου να απειλήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Αν είχαμε πυρηνικά όπλα σήμερα, θα ήμασταν προστατευμένοι από απειλές... Πρέπει να βάλουμε στην ατζέντα μας την παραγωγή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ικανών να φέρουν μη συμβατικές κεφαλές. Αυτό είναι φυσικό δικαίωμά μας», δήλωσε ο ίδιο βουλευτής σύμφωνα με το ISNA.

Η απάντηση των ΗΠΑ

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γουντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη, χαρακτήρισε τη δήλωση του Ιρανού βουλευτή «γελοία», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αποτελεί ένδειξη των «τρομοκρατικών ερεισμάτων» της ιρανικής κυβέρνησης και ότι υπάρχει ανάγκη για «αλλαγή αυτού του καθεστώτος». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.