ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Εμπόδιο στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας η Fed

14:13 - 22 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Πυρά κατά της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε ότι η οικονομία της χώρας θα «έτρεχε» με ρυθμούς κοντά στο 4% εάν δεν στέκονταν εμπόδιο οι επιτοκιακές αυξήσεις της Fed.

«Είχαμε τα προβλήματα με την Boeing, είχαμε μεγάλες απεργίες στην General Motors. Συνέβησαν ασυνήθιστα πράγματα», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο CNBC, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και αναφερόμενος στην επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι και η Wall Street θα ήταν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, εάν η Fed δεν είχε αυξήσει τα επιτόκια τόσο γρήγορα, προτού προχωρήσει στις τρεις μειώσεις του 2019.

«Τώρα, με όλα αυτά, εάν δεν είχαν γίνει οι μεγάλες αυξήσεις, νομίζω ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης για το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα ήταν κοντά στο 4%. Και ο Dow θα μπορούσε να είναι 5.000 με 10.000 μονάδες πιο ψηλά. Αλλά όλα αυτά τα "σκότωσαν" όταν αύξησαν τόσο γρήγορα τα επιτόκια, κατά την άποψή μου. Ήταν τεράστιο λάθος», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.