ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνούτσιν: Καμία προθεσμία για τη «Δεύτερη Φάση» στη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

15:07 - 22 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Μνούτσιν: Καμία προθεσμία για τη «Δεύτερη Φάση» στη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
Στο ζήτημα της «Δεύτερης Φάσης» της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα αναφέρθηκε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο Μνούτσιν τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κάποιο χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της «Δεύτερης Φάσης» και πως δεν υπάρχει κάποια προθεσμία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «είμαστε επικεντρωμένοι στις επόμενες 30 μέρες για την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, έπειτα από αυτό θα ξεκινήσουμε τη δεύτερη φάση».

«Αν το καταφέρουμε πριν τις προεδρικές εκλογές θα ήταν υπέροχο αλλά αν πάρει περισσότερο δεν πειράζει» συμπλήρωσε, όπως αναφέρει το Reuters.

Την Τρίτη, ο Μνούτσιν είχε δηλώσει ότι η «Δεύτερη Φάση» της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα δεν θα είναι απαραίτητα μια μεγάλη αλλαγή που θα άρει όλους τους υφιστάμενους δασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και Κίνα ήρθαν την προηγούμενη εβδομάδα σε συμφωνία σχετικά με το εμπορικό deal μεταξύ τους, μετά από 22 μήνες διαπραγματεύσεων και εμπορικού «πολέμου», με τη χρήση δασμών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:17 - 22 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.