ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αναστασιάδης τηλεφώνησε στη Μέρκελ για να... επιπλήξει τον Ερντογάν

12:22 - 23 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ο Αναστασιάδης τηλεφώνησε στη Μέρκελ για να... επιπλήξει τον Ερντογάν
Η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Τουρκία, όπου την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, δεν έχασε την ευκαιρία και ζήτησε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο να μεταφέρει ένα μήνυμα στον Τούρκο Πρόεδρο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Νίκος Αναστασιάδης γνωστοποίησε πως τηλεφώνησε στην Άνγκελα Μέρκελ από την οποία "ζήτησα να διαβιβάσει μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν για άμεσο τερματισμό των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και για συμμόρφωση, επιτέλους, της Τουρκίας με την πλειάδα των αποφάσεων και Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου".

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει:

"Aπό την Ιερουσαλήμ όπου βρίσκομαι για το Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα, είχα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ, ενόψει της μετάβασης της στην Τουρκία.

Ζήτησα από την Καγκελάριο της Γερμανίας να διαβιβάσει μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν για άμεσο τερματισμό των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και για συμμόρφωση, επιτέλους, της Τουρκίας με την πλειάδα των αποφάσεων και Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Επανέλαβα την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά μου για επανέναρξη ενός διαλόγου, μακράν απειλών, που να οδηγούσε στην επίλυση του Κυπριακού.

Από την πλευρά της η κα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στον Τούρκο Πρόεδρο το μήνυμά μου και θα υπογραμμίσει τις θέσεις της ΕΕ".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.