ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιόχανσον για μεταναστευτικό: Καλεί σε «συμβιβασμό» για τον καταμερισμό

16:57 - 24 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Γιόχανσον για μεταναστευτικό: Καλεί σε «συμβιβασμό» για τον καταμερισμό
Η Ευρωπαία Επίτροπος, Ίλβα Γιόχανσον, καλεί τις χώρες της ΕΕ σε έναν «συμβιβασμό» για τον καταμερισμό των μεταναστών, ελπίζοντας σε μια έξοδο από μια «απαράδεκτη» κατάσταση μπλοκαρίσματος με ένα σχέδιο μεταρρύθμισης, το οποίο θα παρουσιάσει την άνοιξη.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, η Σουηδέζα Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε μια περιοδεία στις πρωτεύουσες για την ετοιμασία ενός «νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο» το οποίο έχει υποσχεθεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μια ευαίσθητη αποστολή, με έναν φάκελο που προκαλεί συγκρούσεις. «Σκοπός μου είναι να καταπραΰνω τη διαμάχη για τη μετανάστευση», εξηγεί σε μια συνέντευξη προς το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) στο Ζάγκρεμπ, πριν από μια άτυπη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

«Δεν είναι ο μοναδικός τομέας στον οποίο τα κράτη-μέλη έχουν πολύ απομακρυσμένες θέσεις εκκίνησης, όμως στους υπόλοιπους τομείς καταφέρνουμε να καθήσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να διαπραγματευθούμε, να βρούμε έναν συμβιβασμό (...) μια λύση που μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα».

«Υποθέτω ότι κανένα κράτος-μέλος δεν θα πει για το Σύμφωνο αυτό πως είναι η ιδανική λύση», παραδέχεται η πρώην υπουργός Εργασίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Όμως «είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση πολιτικού μπλοκαρίσματος για τόσο καιρό».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:02 - 24 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.