ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Στους 41 οι νεκροί στην Κίνα-Επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία

11:48 - 25 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Κοροναϊός: Στους 41 οι νεκροί στην Κίνα-Επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία
Η κινεζική εθνική επιτροπή υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι την Παρασκευή έχει επιβεβαιώσει 1.287 περιπτώσεις ασθενών που έχουν νοσήσει από τον νέο κοροναϊό, ενώ ο απολογισμός των θανάτων από τον ιό ανέρχεται σε 41.

Το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ανέφερε πως 450 γιατροί και άλλο ιατρικό προσωπικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έφτασαν αεροπορικώς στην πόλη Ουχάν για να συνδράμουν στην μάχη κατά του ιού. Κάποιοι από αυτούς έχουν εμπειρία στην καταπολέμηση του Έμπολα και του Sars, τόνισε το πρακτορείο.

Παράλληλα, η πόλη Χαϊκού πρωτεύουσα της επαρχίας-νήσου Χαϊνάν, θα ξεκινήσει από το Σάββατο το μεσημέρι κεντρική ιατρική παρακολούθηση διάρκειας 14 ημερών για τουρίστες που καταφθάνουν από την κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο του ιού.

Οι τουρίστες από το Χουμπέι, ιδιαίτερα από την πόλη Ουχάν, δεν θα επιτρέπεται να φύγουν από το ξενοδοχείο, όπου γίνεται η ιατρική παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της περιόδου των 14 ημερών, τόνισε η κυβέρνηση της Χαϊκού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων και των 41 επιβεβαιωμένων θανάτων μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στην Κίνα, αλλά κρούσματα του ιού έχουν εντοπιστεί στην Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Νότια Κορέα, την Ταϊβάν, το Νεπάλ, την Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Γαλλία

Ειδικότερα, ένα τρίτο κρούσμα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε στη Γαλλία, ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας.

Αυτό το κρούσμα "στενός συγγενής ενός από τους ασθενούς, που εξετάζεται, μόλις επιβεβαιώθηκε", σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι τρεις νοσούντες είχαν επισκεφτεί την Κίνα και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Μπορντό και του Παρισιού, σε κλινική απομόνωση.

Η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν διαβεβαίωσε νωρίτερα ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Το Παρίσι «σχεδιάζει» να ναυλώσει λεωφορεία ώστε οι Γάλλοι υπήκοοι που βρίσκονται στην Ουχάν να μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη, ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς έλαβε την Πέμπτη την πρωτοφανή απόφαση να θέσει σε καραντίνα την πόλη Ουχάν, που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας από την οποία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι, απαγορεύοντας σε τρένα και αεροπλάνα να αναχωρούν από την πόλη, κλείνοντας επίσης τους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν έξω αυτήν.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 25 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.