ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιοδοξία Μνούτσιν για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας

16:25 - 25 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Αισιοδοξία Μνούτσιν για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Την αισιοδοξία του για μία εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος» είπε ο Μνούτσιν, σε μια εκδήλωση του think tank Chatman House στο Λονδίνο. «Είμαστε επικεντρωμένοι στο να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε αυτό φέτος, διότι πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό και για τους δυο μας» τόνισε.

Παράλληλα, όπως έγραψε η εφημερίδα The Times, o Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μελετά την περίπτωση να χρησιμοποιήσει την απειλή υψηλών δασμών για να εντείνει τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και άλλα κράτη προκειμένου να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, οι ΗΠΑ προσπαθούν να συνάψουν περαιτέρω συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία.

«Έχω ήδη μιλήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία. Οι εμπειρογνώμονές μας θα συναντηθούν, θα εξετάσουν τα δεδομένα, θα συσχετίσουν αριθμούς, θα θέσουν το θέμα της εντιμότητας από τις δύο πλευρές. Σημαντικό είναι να συνεχιστούν οι συζητήσεις. Κανείς δεν θα ωφεληθεί αν ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος. Γι' αυτό και είναι πιο έξυπνο να διαπραγματευτούμε αμέσως, να εξετάσουμε τα δεδομένα, να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις και να υπογράψουμε» είχε δηλώσει σχετικά από το Νταβός η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.




Τελευταία τροποποίηση στις 17:13 - 25 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.