ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία-Περιφερειακές εκλογές: Ήττα Σαλβίνι δείχνουν τα exit polls

09:50 - 27 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ιταλία-Περιφερειακές εκλογές: Ήττα Σαλβίνι δείχνουν τα exit polls
Επικράτηση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος έναντι της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι καταδεικνύουν τα exit polls για τις χθεσινές περιφερειακές εκλογές στην Εμίλια Ρομάνα.

Ειδικότερα, το exit poll της κρατικής τηλεόρασης εμφανίζει το Δημοκρατικό Κόμμα με ποσοστά από 49% έως 51%, με τη Λέγκα στο 43% έως 45% των ψήφων.

Ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραδεχθεί την ήττα του στις περιφερειακές εκλογές και θα περιμένει τα οριστικά αποτελέσματα. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Mediaset προέβλεψε ότι ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) θα επικρατήσει με το 50,1% των ψήφων έναντι της υποψήφιας της Λέγκας. 

Στις περιφερειακές εκλογές της Καλαβρίας, το exit poll της δημόσιας τηλεόρασης δίνει στην κεντροδεξιά υποψήφια περιφερειάρχη Γιόλε Σαντέλι από το 49% μέχρι το 53% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός της, ο κεντροαριστερός Φιλίπο Κάλιπο, φέρεται να λαμβάνει μόλις το 29% ως το 33% των προτιμήσεων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ενώ η καταμέτρηση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, ο Σαλβίνι τόνισε ότι είναι περήφανος διότι το κόμμα του αμφισβήτησε την κεντροαριστερά στην Εμίλια Ρομάνα, περιοχή όπου η κυριαρχία της ήταν δεδομένη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Έπειτα από 70 χρόνια, έγινε αγώνας. Ως τώρα, το ματς είχε τελειώσει πριν αρχίσει», είπε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος και πρώην υπουργός Εσωτερικών. Για αρκετούς παρατηρητές στην Ιταλία, ο Σαλβίνι χάνει μια αναμέτρηση στην οποία είχε επενδύσει αρκετό πολιτικό κεφάλαιο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:55 - 27 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.