ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός στην Τουρκία: Νεκροί και οι δύο τελευταίοι αγνοούμενοι

15:59 - 27 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Σεισμός στην Τουρκία: Νεκροί και οι δύο τελευταίοι αγνοούμενοι
Δυστυχώς, ανέβηκε κι άλλο ο αριθμός των νεκρών μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,8 ρίχτερ στην Τουρκία, φτάνοντας τους 41.

Ο σεισμός έπληξε την επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας την Παρασκευή και το πρωί ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 39.

Επίσης ανακοινώθηκε πως δύο είναι οι αγνοούμενοι. Σωστικά συνεργεία αναζητούσαν για ώρες δύο ανθρώπους που αγνοούνταν σε κτίριο που κατέρρευσε. Νεότερη ενημέρωση, στις 15.00 ώρα Ελλάδας αναφέρει πως οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί. Έτσι, συνολικά ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πια στους 41, με τις αρχές να εκτιμούν πως αυτός είναι ο τελικός απολογισμός. Περισσότεροι από 1.600 είναι οι τραυματίες.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην εισέρχονται στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν εξαιτίας των μετασεισμών που συνεχίζονται. Ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι σε μια περιοχή όπου η θερμοκρασία σήμερα το πρωί έπεσε στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικών Έργων Μουράτ Κουρούμ δήλωσε ότι οι αρχές έχουν αρχίσει την κατεδάφιση 22 κτηρίων στην Ελαζίγ. Η ανέγερση περίπου 2.000 νέων σπιτιών στην ίδια επαρχία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, πρόσθεσε ο ίδιος.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:16 - 27 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.