ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μάριαν Σάρετς

16:15 - 27 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μάριαν Σάρετς
Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μάριαν Σάρετς, ανακοίνωσε σήμερα αιφνιδίως την παραίτησή του, δίνοντας τέλος στην κυβέρνησή του μειοψηφίας, η οποία αποτελείτο από πέντε κόμματα, λέγοντας ότι ο κυβερνητικός του συνασπισμός δεν μπορεί να προωθήσει τις αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Με αυτόν τον συνασπισμό, μ' αυτή την κατάσταση στο κοινοβούλιο, δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του κόσμου, θα μπορώ να το κάνω έπειτα από εκλογές», δήλωσε ο Σάρετς κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του.

Ο Σάρετς ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν ότι ο υπουργός Οικονομικών Αντρέι Μπερτοντσέλι σκόπευε να παραιτηθεί λόγω των διαφορών που υπήρχαν στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού για μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής ασφάλισης.

Ο Σλοβένος πρόεδρος Μπόρουτ Πάχορ μπορεί πλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να αρχίσει διαβουλεύσεις με τα κόμματα του κοινοβουλίου για να δει αν κάποιο από αυτά είναι σε θέση να σχηματίσει έναν νέο κυβερνητικό συνασπισμό, με το κόμμα του Γιάνσα, το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS), να θεωρείται πιθανό να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 27 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.