ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στη Γερμανία

09:20 - 28 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στη Γερμανία
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό επιβεβαιώθηκε στη Γερμανία. Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το βαυαρικό κρατιδιακό υπουργείο Υγείας πρόκειται για έναν άνδρα στη Βαυαρία.

«Ένας άνδρας από την περιοχή Στάρνμπεργκ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό» και «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Ο ασθενής βρίσκεται «σε καλή κατάσταση από ιατρική άποψη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι οικείοι του ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα και τις προφυλάξεις υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται.

Το βαυαρικό υπουργείο Υγείας δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία για τον άνδρα και τις περιστάσεις υπό τις οποίες μολύνθηκε. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται σε συνέντευξη Τύπου που προγραμματίζεται σήμερα στο Μόναχο.

Η Γερμανία προέτρεψε τη Δευτέρα τους υπηκόους της να αποφεύγουν τα «μη απολύτως απαραίτητα» ταξίδια στην Κίνα, εν μέσω της κλιμάκωσης των φόβων για ταχεία εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Το Βερολίνο καταρτίσει επίσης σχεδιασμούς για την «πιθανή κατεπείγουσα απομάκρυνση» περίπου 90 πολιτών της Γερμανίας, εάν το επιθυμούν, από την κινεζική πόλη Ουχάν, εστία της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας.

Κίνα: Αναβάλλεται η έναρξη του εξαμήνου σε σχολεία και πανεπιστήμια

Την ίδια στιγμή, ολοένα και βαρύτερος καθίσταται ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας για την εξάπλωσή του. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας οι νεκροί ανέρχονται σε 106 και τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 1.300.

Οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι στην κεντρική Κίνα, όπου ξέσπασε η επιδημία, έκαναν λόγο για 24 νέους θανάτους και 1.291 κρούσματα, εξέλιξη που σημαίνει ότι ο αριθμός των ασθενών που έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό ανέρχεται σε πάνω από 4.000 σε όλη την κινεζική επικράτεια.

Οι αρχές της Κίνας αποφάσισαν να αναβάλουν επ' αόριστον την έναρξη του εαρινού εξαμήνου σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα - σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια και άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα - ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Η Εθνική Αρχή Μετανάστευσης της Κίνας προέτρεψε από την πλευρά της σήμερα μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης WeChat τους πολίτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλουν ταξίδια που προγραμματίζουν στο εξωτερικό, γενικά να μειώσουν τις διασυνοριακές μετακινήσεις για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Εμπιστοσύνη ΠΟΥ στην Κίνα

Πάντως, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Πεκίνου να θέσει υπό έλεγχο και να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού 2019-nCoV, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στη συνάντηση που είχε με τις αρχές του Πεκίνου, ο Τέντρος Αντάνομ Γεμπρεγεσούς δήλωσε ότι εγκρίνει τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κινεζική κυβέρνηση για να περιορίσει το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού, πρόσθεσε το Xinhua.

Ο Τέντρος σημείωσε επίσης ότι δεν συνηγορεί υπέρ της απομάκρυνσης των ξένων πολιτών που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Κίνα και συνέστησε ηρεμία.

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό ανήλθε σε 106 στην Κίνα ενώ αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που αναφέρουν την διάγνωση κρουσμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:58 - 28 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.