ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Η επιδημία θα διαρκέσει πολλούς μήνες, εκτιμούν ειδικοί

12:35 - 28 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Κοροναϊός: Η επιδημία θα διαρκέσει πολλούς μήνες, εκτιμούν ειδικοί
Ο νέος κοροναϊός που εμφανίστηκε στην Κίνα, ο 2019-nCoV, θα προσβάλει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους με την επιδημία να διαρκεί πολλούς μήνες στην καλύτερη περίπτωση, εκτιμούν ειδικοί επιδημιολόγοι βάσει των πρώτων διαθέσιμων στοιχείων.

«Το καλύτερο σενάριο θα ήταν (η επιδημία) να συνεχιστεί την άνοιξη, το καλοκαίρι και στη συνέχεια να υποχωρήσει», δήλωσε ο Ντέιβιντ Φίσμαν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τορόντο και συντάκτης του περιοδικού της Διεθνούς Εταιρείας Επιδημιολογίας.

«Δεν θα σταματήσει την επόμενη εβδομάδα ούτε τον επόμενο μήνα», δήλωσε ο Αλεσάντρο Βεσπινιάνι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Northeastern, στο οποίο εργάζεται μια ομάδα ερευνητών που δημοσιεύουν αναλύσεις για την επιδημία σε πραγματικό χρόνο.

Οι επιδημιολόγοι επιμένουν ότι δεν γνωρίζουν πολλά για τον ιό που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο και χρησιμοποιούν μαθηματικά μοντέλα για να εκτιμήσουν τον αριθμό των πραγματικών κρουσμάτων σε σύγκριση με προηγούμενες επιδημίες, όμως πολλές υποθέσεις ανατρέπονται.

Περισσότεροι από 100 οι νεκροί στην Κίνα

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό διαρκώς αυξάνεται στην Κίνα, τη χώρα από την οποία ξεκίνησε. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 106 και τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 1.300. Ο αριθμός των ασθενών που έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό ανέρχεται σε πάνω από 4.000 σε όλη την κινεζική επικράτεια.

Οι αρχές της Κίνας αποφάσισαν να αναβάλουν επ' αόριστον την έναρξη του εαρινού εξαμήνου σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα - σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια και άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα - ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Παράλληλα, η Εθνική Αρχή Μετανάστευσης της Κίνας προέτρεψε από την πλευρά της σήμερα μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης WeChat τους πολίτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλουν ταξίδια που προγραμματίζουν στο εξωτερικό, γενικά να μειώσουν τις διασυνοριακές μετακινήσεις για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στη Γερμανία

Η εξάπλωση του κοροναϊού, ωστόσο, συνεχίζεται και έχουν ήδη αναφερθεί τα πρώτα κρούσματα και στην Ευρώπη. Μετά τη Γαλλία και στη Γερμανία ένας άνδρας προσβλήθηκε από τον κοροναϊό.
 
Συγκεκριμένα, ο ασθενής βρίσκεται στη Βαυαρία, αλλά το βαυαρικό υπουργείο Υγείας δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία για τις περιστάσεις υπό τις οποίες μολύνθηκε.

Η Γερμανία προέτρεψε τη Δευτέρα τους υπηκόους της να αποφεύγουν τα «μη απολύτως απαραίτητα» ταξίδια στην Κίνα, εν μέσω της κλιμάκωσης των φόβων για ταχεία εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.