ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χεζμπολάχ, Χαμάς και Τεχεράνη απορρίπτουν το σχέδιο Τραμπ

21:12 - 28 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Χεζμπολάχ, Χαμάς και Τεχεράνη απορρίπτουν το σχέδιο Τραμπ
Η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς και το Ιράν απορρίπτουν το «ειρηνευτικό σχέδιο» που παρουσίασε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Ειδικότερα, η Χεζμπολάχ χαρακτήρισε το προτεινόμενο σχέδιο ως «συμφωνία της ντροπής». Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar TV, η Χεζμπολάχ θεωρεί ότι το αμερικανικό σχέδιο αποτελεί ένα πολύ επικίνδυνο βήμα το οποίο θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για το μέλλον της περιοχής. Το σχέδιο, σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, δεν θα είχε συμβεί χωρίς τη συνενοχή και προδοσία ορισμένων αραβικών κρατών. 

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή είναι μονάχα μια συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του προέδρου του Ιράν, απορρίπτοντάς το ως πρόταση «επιβολής και κυρώσεων».

«Αυτή είναι μια συμφωνία μεταξύ του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) και της Αμερικής. Αλληλεπίδραση με τους Παλαιστίνιους δεν υπάρχει στην ατζέντα της. Αυτό δεν είναι ειρηνευτικό σχέδιο αλλά σχέδιο επιβολής και κυρώσεων», έγραψε ο Χισαμεντίν Ασένα στο Twitter μετά την παρουσίαση στην Ουάσινγκτον λεπτομερειών του σχεδίου.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το σχέδιό του για το Μεσανατολικό είναι «επιθετικές» και οι προτάσεις του για την Ιερουσαλήμ είναι «ανοησίες», δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Χαμάς υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

«Η ανακοίνωση του Τραμπ είναι επιθετική και θα προκαλέσει πολλή οργή», δήλωσε στο Reuters ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:49 - 28 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.