ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαρίφ: Εφιάλτης το αμερικανικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή

10:30 - 29 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ζαρίφ: Εφιάλτης το αμερικανικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Ζαρίφ, χαρακτήρισε «εφιάλτη» το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή.

«Το αποκαλούμενο «Όραμα για Ειρήνη» είναι απλώς το όνειρο ενός χρεοκοπημένου μεσίτη ακινήτων. Αλλά είναι ένας εφιάλτης για την περιοχή και τον κόσμο. Και ελπίζω, ένα σημάδι για όλους τους Μουσουλμάνους που γαβγίζουν στο λάθος δέντρο. #ΑςΕνωθούμεΓιαΤουςΠαλαιστίνιους» ήταν το μήνυμα του Μοχάμαντ Ζαρίφ, που ανάρτησε στο Twitter.

{https://twitter.com/JZarif/status/1222246349560860676}

Ο Ιρανός υπουργός αναπαρήγαγε τον χάρτη που δημοσίευσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας το όνομα «Όραμα για Ειρήνη» σε «Υπνοβατώντας προς την Καταστροφή».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί χαρακτήρισε την πρόταση της Ουάσινγκτον, ως την «προδοσία του αιώνα» και επιβεβαίωσε πως η Τεχεράνη θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Παλαιστινιακή πλευρά.

Το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ, δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με το οποίο οι Παλαιστίνιοι θα μπορούν να έχουν το δικό τους κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι διαπραγματεύσεις για μια τελική συμφωνία, προτείνεται να ξεκινήσουν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.