ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Απαράδεκτο το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

13:46 - 29 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Απαράδεκτο το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή
«Το σχέδιο που ανακοινώθηκε δεν υπηρετεί την ειρήνη» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην πρόταση του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι το ειρηνευτικό σχέδιο αγνοεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και επιχειρεί να νομιμοποιήσει την κατοχή του Ισραήλ.

«Η Ιερουσαλήμ είναι ιερή για τους Μουσουλμάνους. Το σχέδιο να δοθεί η Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ δεν είναι ποτέ αποδεκτό. Το σχέδιο που ανακοινώθηκε δεν υπηρετεί την ειρήνη», τόνισε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη Σενεγάλη.

Υπενθυμίζεται ότι η λεγόμενη «συμφωνία του αιώνα» παρουσιάστηκε την Τρίτη από τον Τραμπ. Το ειρηνευτικό σχέδιο προκρίνει τη λύση των δύο κρατών, με το παλαιστινιακό κράτος να έχει πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και με τις ΗΠΑ να αναγνωρίζουν τον εποικισμό του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Την αντίθεση στο σχέδιο Τραμπ εξέφρασε και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάνοντας λόγο για συνωμοσία και τονίζοντας ότι η Ιερουσαλήμ δεν είναι προς πώληση. Ο Αμπάς σχολίασε ότι η συμφωνία «δεν πρόκειται να συμβεί» και ότι ο κόσμος θα την πετάξει στον «σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Ζαρίφ, χαρακτήρισε, από τη μεριά του, «εφιάλτη» το σχέδιο.




Τελευταία τροποποίηση στις 13:52 - 29 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.