ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αραβικός Σύνδεσμος: Μεγάλη παραβίαση δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στο σχέδιο Τραμπ

14:24 - 29 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Αραβικός Σύνδεσμος: Μεγάλη παραβίαση δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στο σχέδιο Τραμπ
«Μεγάλη παραβίαση των νόμιμων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» βλέπει στο σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ.

«Οποιοδήποτε σοβαρό σχέδιο για την επίτευξη ειρήνης θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και των δύο πλευρών», σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Αραβικός Σύνδεσμος, στην οποία συμπληρώνει ότι «Δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί αγνοώντας την πραγματικότητα της ισραηλινής κατοχής παλαιστινιακών εδαφών από το 1967».

Ωστόσο, ο Αραβικός Σύνδεσμος «μελετά το αμερικανικό όραμα προσεκτικά. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια που γίνεται για να επιτευχθεί ειρήνη», προσθέτει ο Γενικός Γραμματέας στην ανακοίνωσή του, στην οποία κρίνει ότι «μια πρώτη ανάγνωση του σχεδίου δείχνει σημαντική παραβίαση των νόμιμων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων».

«Το σχέδιο αυτό αντανακλά μια αμερικανική θέση», συνεχίζει ο Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ, «η οποία δεν είναι δεσμευτική». Ακόμη, αναφέρει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «η σημασία του θα μπορέσει να αποτιμηθεί ανάλογα με το πόσο είναι συμβατό με το διεθνές δίκαιο».

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο το Σάββατο για να συζητήσουν για το «ειρηνευτικό σχέδιο» για τη Μέση Ανατολή που παρουσίασε την Τρίτη στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.