ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κοροναϊός ενδέχεται να ρίξει την κινεζική ανάπτυξη στο 5%

16:42 - 29 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Ο κοροναϊός ενδέχεται να ρίξει την κινεζική ανάπτυξη στο 5%
«Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα ίσως υποχωρήσει στο 5% ή και χαμηλότερα το πρώτο τρίμηνο», δήλωσε οικονομολόγος της κινεζικής κυβέρνησης.

Με τον κοροναϊό να πλήττει ολοένα και περισσότερους κλάδους «είναι πολύ πιθανό οι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής να εισαγάγουν περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας», σημείωσε ο Τζανγκ Μινγκ, οικονομολόγος του ανώτατου κυβερνητικού ινστιτούτου, της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, για να συμπληρώσει ότι «Η επιδημία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του ρυθμού ανάπτυξης πρώτου τριμήνου κατά περίπου 1 ποσοστιαία μονάδα».

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, οι προβλέψεις του Τζανγκ, που παρουσιάστηκαν σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Caijing, βασίζονται στην υπόθεση ότι η επιδημία θα κορυφωθεί στις αρχές προς τα μέσα Φεβρουαρίου και θα τερματιστεί έως τα τέλη Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι το 2019 η κινεζική οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 6,1%, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριών δεκαετιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας (NBS), η οικονομία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη εμφάνισε τη χαμηλότερη επίδοσή της από το 1990. Το 2018 η ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ είχε φτάσει το 6,6%.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 29 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.