ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκη Τραμπ: «Ώρα» ερωτήσεων προς Γερουσία, πριν την κλήτευση μαρτύρων

17:10 - 29 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Δίκη Τραμπ: «Ώρα» ερωτήσεων προς Γερουσία, πριν την κλήτευση μαρτύρων
Ερωτήσεις αφενός στους κατήγορους και αφετέρου στην ομάδα υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ θα αρχίσουν να απευθύνουν από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες οι επικεφαλής της διαδικασίας της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα διεξαχθεί και η κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με την κλήτευση μαρτύρων.

Οι ερωτήσεις θα απευθύνονται τόσο στους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων, όσο και στη νομική ομάδα του Αμερικανού προέδρου και η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου οκτώ ώρες σήμερα και αύριο. Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχει χρονικό όριο στις απαντήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από γερουσιαστές.

Η διαδικασία έπεται των έξι ημερών που οι δύο πλευρές (τρεις η μία και τρεις η άλλη) είχαν στη διάθεσή τους για να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους κατά ή υπέρ της καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βαρύνεται με δύο κατηγορίες: ότι έκανε κατάχρηση της εξουσίας του παρακρατώντας στρατιωτική βοήθεια προς τη σύμμαχο Ουκρανία, προκειμένου να αναγκάσει την ουκρανική κυβέρνηση να διεξαγάγει έρευνα εις βάρος της οικογένειας του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και ότι προσπάθησε να εμποδίσει τις σχετικές έρευνες του Κογκρέσου.

Εφόσον ολοκληρωθεί και η διαδικασία των ερωτήσεων, η Γερουσία αναμένεται να αποφασίσει την Παρασκευή για το εάν στη δίκη θα κλητευθούν εν τέλει μάρτυρες ή όχι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.