ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους 170 ο απολογισμός των νεκρών από τον κοροναϊό

09:04 - 30 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Στους 170 ο απολογισμός των νεκρών από τον κοροναϊό
Συνεχίζει να μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων και των κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα, με την επιστημονική κοινότητα να ανησυχεί ιδιαίτερα για την «αθόρυβη» εξάπλωσή του, μετά και την περίπτωση ανθρώπων που διεγνώστηκαν με τον ιό, ενώ δεν παρουσίαζαν συμπτώματα.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 για να φθάσει τους 170 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον. Η επιτροπή διευκρίνισε ότι έχουν  επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα. Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται ανά 7,4 ημέρες.

Τα κρούσματα σε άλλες χώρες

Παράλληλα, στην Ιαπωνία οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τρεις από τους 206 Ιάπωνες που επαναπατρίστηκαν με πτήση τσάρτερ από την Βουχάν, την πόλη όπου εμφανίστηκε ο ιός. Αυτοί έρχονται να προστεθούν  στα οκτώ κρούσματα που έχουν ήδη καταγραφεί στη χώρα. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο από τους τρεις ασθενείς δεν έχουν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα.

Η Γαλλία επιβεβαίωσε ένα πέμπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, σημειώνοντας πως η ασθενής είναι η κόρη ενός 80χρονου άνδρα που ήδη νοσηλεύεται με τη νόσο. Τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί και στη Γερμανία.

Συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι προσπάθειες επαναπατρισμού των περίπου 200 Βρετανών, που βρίσκονται στη Βουχάν, καθώς ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη άδεια των κινεζικών αρχών. Η πτήση προγραμματιζόταν να φτάσει στο βρετανικό έδαφος τις πρωινές ώρες Πέμπτης, με ναυλωμένο αεροσκάφος. Αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.