ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητα στο 0,75% τα επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας

15:36 - 30 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Αμετάβλητα στο 0,75% τα επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας
Η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο της στο 0,75%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, υπάρχουν ενδείξεις ότι η βρετανική οικονομία ανεβάζει ταχύτητα από τις εκλογές του Δεκεμβρίου και μετά, καθώς και ότι η πιο σταθερή παγκόσμια οικονομία σημαίνει ότι δεν χρειάζονται περισσότερα κίνητρα τώρα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε ένα «παράθυρο» ανοιχτό για μία κίνηση μετά την παράδοση της θέσης του προέδρου από τον Μαρκ Κάρνεϊ στον Άντριου Μπέιλι, τον Μάρτιο.

«Η πολιτική ίσως χρειαστεί να ενδυναμώσει την αναμενόμενη ανάκαμψη του βρετανικού ΑΕΠ, εάν τα πιο θετικά σημάδια από τους πρόσφατους δείκτες της παγκόσμιας και της εγχώριας δραστηριότητας δεν διατηρηθούν ή εάν οι δείκτες των εγχώριων τιμών παραμείνουν σχετικά αδύναμοι», αναφέρει η κεντρική τράπεζα στην τριμηνιαία Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, αν η ανάπτυξη επιταχυνθεί, όπως υποδηλώνουν οι ευνοϊκές επιχειρηματικές έρευνες μετά την απροσδόκητα έντονη νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, μπορεί να χρειαστεί «κάποια μέτρια σύσφιξης» της πολιτικής.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:46 - 30 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.